Šalies sportininkai imasi naujojo vaidmens: organizuos kvalifikacijos kėlimo kursus

Kaip tapti lyderiu, valdyti savo karjerą, laiką, kurti vertę ar įvaizdį, kokios sportininkų teisės? Į šiuos ir dar kitus klausimus šalies sportininkai galės atsakyti po Nacionalinės sportininkų asociacijos (NSA) rengiamų kompetencijos ugdymo kursų. „Mes, sportininkai, dažniausiai esame užsidarę savo sportinėje veikloje ir kartais pamirštame, kad reikia ir patiems galvoti apie ateitį“, – sako asociacijos prezidentas, projekto vadovas Justinas Kinderis.

Prieš dvejus metus įkurta NSA šiemet pateikė paraišką Sporto rėmimo fondui ir gavo finansavimą vykdyti projektą „Nacionalinės sportininkų asociacijos narių kompetencijos ugdymas“. Pirmame projekto etape numatoma per tris savaitgalius Druskininkuose, Anykščiuose ir Birštone surengti mokymus pagal šešias temas – nuo sportininko karjeros valdymo iki įvaizdžio kūrimo.

„Iki šiol kitos sporto organizacijos vykdydavo panašius mokymus, bet šįkart norėjome to imtis patys. Visų pirma, kad stiprėtų pati organizacija, ryšys tarp sportininkų. Temos pasirinktos labai aktualios ir tai vyks ne vieną dieną, kaip būna kituose mokymuose. Tai projektas, kuris truks praktiškai pusantrų metų“, – tikina tituluotas penkiakovininkas J. Kinderis.

Mokymuose nemokamai galės dalyvauti NSA nariai, o juos ves patyrę lektoriai – Mykolo Romerio, Vytauto Didžiojo, Lietuvos sporto universitetų dėstytojai, kvalifikuoti teisininkai. Prie iniciatyvos jungiasi ir garsūs Lietuvos žmonės, tokie kaip žymus verslininkas ir investuotojas Ilja Laurs, žurnalistas Edmundas Jakilaitis.

Manau, šiuose mokymuose sportininkai įgis žinių, kaip geriau panaudoti laiką dar esant profesionaliais sportininkais ir įsilieti į rinką, kad po karjeros baigimo būtų lengviau socializuotis. Taip pat, kaip tinkamai atstovauti sporto pasauliui, kuriant įvaizdį ir savo pačių asmeninius gyvenimus. Tai turėtų palengvinti sportininko kelią“, – džiaugiasi NSA narė, buriuotoja Viktorija Andrulytė“.

„Iš tikrųjų smagu, kad noriai prisijungė ir žinomi žmonės – Ilja Laurs, Edmundas Jakilaitis, Laimonas Pivoras. Tai mūsų kaip jaunos organizacijos įvertinimas ir, manau, jie įkvėps pačius sportininkus. Žinomi žmonės, dalydamiesi savo patirtimi, patarimais, galbūt atves sportininkus į sėkmę ir po karjeros baigimo, o galbūt net per sportininko karjerą“, – priduria J. Kinderis.

Nacionalinė sportininkų asociacija tvirtai tiki, kad tai ne paskutinis jų projektas. 2017-ųjų pabaigoje įsikūrusi organizacija šiuo metu vienija apie 50 narių, tarp kurių ir garsiausi šalies sportininkai: Laura Asadauskaitė, Simona Krupeckaitė, Ieva Adomavičiūtė, Aurimas Lankas,  Edvinas Ramanauskas, Saulius Ritter, Ramūnas Navardauskas, Ričardas Berankis ir kiti.

Asociacijos prezidentas J. Kinderis sako, kad organizacija vis dar bando įsitvirtinti Lietuvos sporto sistemoje: „Yra ir kuo pasidžiaugti per šiuos dvejus metus – esame įtraukti į Nacionalinę sporto tarybą, dalyvaujame įvairių komisijų posėdžiuose, prisidėjome prie naujojo Sporto įstatymo priėmimo. Iš tikrųjų veiklos netrūksta, kartais net susimąstau, ar tai netrukdo sportinei karjerai, bet rezultatai rodo, kad viskas yra suderinama. Tikiu, kad šitas projektas bus tarsi antras postūmis judėti į priekį“.

Nacionalinės sportininkų asociacijos kompetencijos ugdymo kursai:

Lapkričio 8-9d. – Druskininkai

Lapkričio 22-23d. – Anykščiai